Bevezetés a tűz show világába

A tűz már ősidők óta jelen van a természetben, elég csak a vulkánkitörésekre vagy villámcsapásokra gondolnunk. Azonban a tűz nem csupán pusztító, negatív töltetű természeti jelenségekhez köthető, hiszen az emberré válásunk egyik kulcsa is volt. Segített nekünk kiemelkedni az állatvilágból, majd jelentős szerepet kapott a civilizációnkban. Persze napjainkra már nem csak ezen területek szolgálatában áll: a szórakoztatóipar egyik legfőbb eleme is.

A tűz szórakoztatóiparban betöltött szerepei közül kiemelkedőek azok, amelyek a tűz közvetlen felhasználásával, művészi módon ragadják meg az emberek figyelmét. Ilyen például a pirotechnika leglátványosabb ágazata, a színpadtechnika, illetve a művészi igénnyel szórakoztató tűzzsonglőrködés. Egy újévi rendezvény elképzelhetetlen lenne az előbbi nélkül nélkül, míg az utóbbi a fesztiválok és céges rendezvények teljesen alapvető felszereltségéhez tartozik manapság. Gyönyörködtetnek, elkápráztatnak és maradandó élményt nyújtanak – erre képesek a tűzshow elemei. Feltéve ha megfelelő szakemberre bízzuk a szervezést és kivitelezést.

A honlap célja, hogy az érdeklődőknek tájékoztatás nyújtson a különféle tűzzel kapcsolatos tevékenységek elsősorban biztonsági és minőségbiztosítási oldaláról. Olyan általános információkat igyekszünk szolgáltatni, amelyek a tűzijátékok, a tűz- és fényzsonglőrködés, illetve az egyéb tűzzel kapcsolatos műsorok, eszközök működési és minőségi ismertetőjegyeiről adnak átfogó képet. Mindezt azért, hogy a témában keresgélők vagy egy-egy rendezvényre készülők nyugodt szívvel tudjanak döntést hozni ezen eszközök használatára vonatkozóan.

Bizonyára sokakkal megesett, hogy valamilyen rendezvényre (legyen az egy néhány fős születésnapi buli vagy egy több ezer fős fesztivál) szerettek lángeffektek tűzshowvolna valami különleges programot. Valószínűleg a lehetőségek számbavételénél előkerültek a különféle tűzshow elemek. Itt merülnek fel azok a kérdések, melyekre csak szakmabeliek tudnak érdemben válaszolni:

– Honnan tudom, hogy biztonságos az adott szolgáltató, technika, időjárási viszony?
– Melyik alternatívát válasszam a sok közül?
– Kitől rendeljem meg a szolgáltatást?
– Mit kell figyelembe vennem a tervezésnél (pl. helyszín, időjárás, ár)?

A sort még hosszasan folytathatnánk. A lényeg ugyanaz marad: ha szeretne kérdéseire választ kapni, ha szeretne pontos információkat ezekről a termékekről, szolgáltatásokról, tekintse át honlapunkat!

Tűz Show Facebook oldal

Más számára is biztosan hasznos lehet ez a cikk: