Bevezetés a tűzzsonglőrök világába

tűzzsonglőrök testfestés

A tűz már ősidők óta jelen van a természetben, elég csak a vulkánkitörésekre vagy villámcsapásokra gondolnunk. Azonban a tűz nem csupán pusztító, negatív töltetű természeti jelenségekhez köthető, hiszen az emberré válásunk egyik kulcsa is volt. Segített nekünk kiemelkedni az állatvilágból, majd jelentős szerepet kapott a civilizációnkban. Persze napjainkra már nem csak ezen területek szolgálatában áll: a szórakoztatóipar egyik legfőbb eleme is.

Tűzzsonglőrök a show iparban

A tűz szórakoztatóiparban betöltött szerepei közül kiemelkedőek azok, amelyek a tűz közvetlen felhasználásával, művészi módon ragadják meg az emberek figyelmét. Ilyen például a pirotechnika leglátványosabb ágazata, a színpadtechnika, illetve a művészi igénnyel szórakoztató tűzzsonglőrködés. Egy újévi rendezvény elképzelhetetlen lenne az előbbi nélkül nélkül, míg az utóbbi a fesztiválok és céges rendezvények teljesen alapvető felszereltségéhez tartozik manapság. Gyönyörködtetnek, elkápráztatnak és maradandó élményt nyújtanak – erre képesek a tűzshow elemei. Feltéve ha megfelelő szakemberre bízzuk a szervezést és kivitelezést.

A tűzzsonglőr világ

A honlap célja, hogy az érdeklődőknek tájékoztatás nyújtson a különféle tűzzel kapcsolatos tevékenységek elsősorban biztonsági és minőségbiztosítási oldaláról. Olyan általános információkat igyekszünk szolgáltatni, amelyek a tűzijátékok, a tűz- és fényzsonglőrködés, illetve az egyéb tűzzel kapcsolatos műsorok, eszközök működési és minőségi ismertetőjegyeiről adnak átfogó képet. Mindezt azért, hogy a témában keresgélők vagy egy-egy rendezvényre készülők nyugodt szívvel tudjanak döntést hozni ezen eszközök használatára vonatkozóan.

Illem azaz profi viselkedés a tűzzsonglőr műsorok körül – Rendezői oldal

Bizonyára sokakkal megesett, hogy valamilyen rendezvényre (legyen az egy néhány fős születésnapi buli vagy egy több ezer fős fesztivál) szerettek volna valami különleges programot. Valószínűleg a lehetőségek számbavételénél előkerültek a különféle tűzshow elemek. Itt merülnek fel azok a kérdések, melyekre csak szakmabeliek tudnak érdemben válaszolni:

– Honnan tudom, hogy biztonságos az adott szolgáltató, technika, időjárási viszony?
– Melyik alternatívát válasszam a sok közül?
– Kitől rendeljem meg a szolgáltatást?
– Mit kell figyelembe vennem a tervezésnél (pl. helyszín, időjárás, ár)?

A sort még hosszasan folytathatnánk. A lényeg ugyanaz marad: ha szeretne kérdéseire választ kapni, ha szeretne pontos információkat ezekről a termékekről, szolgáltatásokról, tekintse át honlapunkat!

Más számára is biztosan hasznos lehet ez a cikk: