Lehetséges veszély a TŰZzsonglőröknél

A tűz használata – legyen az tűzzsonglőrködés vagy egy hétvégi bográcsozás – mindig potenciális veszélyforrást jelent. Ennek egyik legfőbb oka, hogy bizonyos anyagok igencsak tűzveszélyesek. Ebből kifolyólag rendkívül komoly sérüléseket okozhatnak.

Egy kis ismertető a tűzzsonglőrökről.

A tűzveszélyes anyagok ismerete elengedhetetlen a tűzzsonglőrök számára. Ha könnyen gyúlékony anyagot vesznek magukra, például műszálas vagy szatén fellépőruhájuk van, vagy bármilyen egyéb, könnyen gyulladó kiegészítőt használnak, könnyen rosszul sülhet el a produkció.

Hestia tűztánc műsorok rendelés

Ezek az anyagok kisebb hőhatásra, ha nem is lángra kapnak, de minimum megolvadnak, ami nagyon komoly sérüléseket okozhat. Például egész életen át meglátszó hegeket, kórházi ellátást igénylő égési sérüléseket, éppen ezért nagyon fontos a körültekintő tűzhasználat. És nem csak a tűzzsonglőröknél: bárki, aki olyan tevékenységet folytat, amihez tűz szükséges, nagyon vigyázzon! Még egy szimpla tábortűz is veszélyes lehet, ha nem figyelünk oda.

A fentiek elkerülése érdekében javasolt a tiszta pamut vagy len anyagok viselete, használata. Ezek nem gyulladnak ki, csakis akkor, ha átissza őket valamilyen gyúlékony folyadék, vagy ha huzamosabb ideig nyaldossa őket a láng. Mindezért fontos ügyelni a megfelelő ruhaválasztásra is.

Az alábbi képen látható ruházat is külön tűzzsonglőr műsorokhoz lett varratva megfelelő szövetből:

tűzzsonglőr információk
Tűz Show Facebook oldal
Más számára is biztosan hasznos lehet ez a cikk:

Legutóbbi bejegyzések