Tűzijáték vagy játék a tűzzel

Mit válasszunk rendezvényeinkre, ha mindennek szeretnénk megfelelni?

Az embert ősidők óta ámulatba ejti a tűz, hiszen egy öntörvényű elem, amellyel ha nem bánunk körültekintően, könnyen átveheti az irányítást, így katasztrófákhoz vezethetve. Ennek a misztikus, gyönyörű jelenségnek napjainkban is nagy szerepet biztosítanak ünnepi rendezvényeken, akár tűzijáték formájában is.

Egy-két hozzáfűzni valót megemlítenék.

Augusztus 20., Szilveszter. Mi a közös a két eseményben? Legtöbbünknek biztosan beugrik válaszként a tűzijáték. De mi a helyzet, ha egy állatbarát gazdit kérdezünk meg? Nyilván azt a választ kapjuk, hogy a stressz. A számunkra izgalmas fényes robbanások az állatokat nagyon megviselik. Minden ilyen alkalomkor rémült kutyák menekülnek el hazulról és zavarodottan, pánikba esve rohannak akár otthonuktól több, mint 10 km-re. A hanghatások és villanások akár agresszív viselkedést is kiválthatnak az egyébként békés élőlényekből. Az út szélén éjszaka menekülő élőlények pedig az autóval közlekedő embereket próbára téve közlekedési balesetet is okozhatnak.

Hestia tűztánc műsorok rendelés

A fenti kérdésre más választ ad egy környezetvédő. Napjainkban egyre nagyobb problémát okoz a légszennyezés. A tűzijátékok akár több tonna finom port juttathatnak a levegőbe, amelyek között mérgező vegyületek és nehézfémek törmelékei is megtalálhatók, amelyek lassan a földre ülepednek és a levegő után a talajt szennyezik tovább. Ezek a vegyületek számos megbetegedést okozhatnak.

Mindezeket összevetve mi lehet a helyes választás egy rendezvény lezárásra? A lehetséges megoldások között találjuk a tűztánc produkciókat, amelyek nem járnak erős hanghatással, így az állatokat megkíméli az ijedtségtől, valamint nem jár olyan mértékű légszennyezéssel, mint egy tűzijáték, ugyanakkor mégis látványos befejezése lehet egy ünnepi eseménynek.

Más számára is biztosan hasznos lehet ez a cikk:

Legutóbbi bejegyzések