Nem csak a helyigény létezik, a tűzzsonglőr műsorok esetében

A rendezvényekért felelős személyek nagyon tapasztaltak, és elsők között kérdezik az előadás helyigényét. Van, amikor maga a szolgáltató sem gondolja előre, hogy mennyire fontos is ezt az információt átadnia a megrendelőnek. Viszont vannak emellett még jelentős információk, melyek a műsor megkezdése előtti pillanatokig „bujkálnak”.

Az eszközök terén vannak eltérések.

Természetes, hogy az előadáshoz kell egy bizonyos méretű helyszín, ahol elférnek az előadó művészek. Egy bizonyos mozgástér kell. Bizonyos tevékenységeknél – mondjuk a tűzzel foglalkozóknál – kell egy biztonsági sáv is, hogy véletlenül se eshessen senkinek baja.
Viszont szinte senki nem gondol arra, hogy szükség van helyre az eszközök tárolására és az éppen műsort nem adó személyzet számára is. A tűztánc előadásnál az éppen használat után lévő forró eszköz elhelyezésére, és a használat előtt álló eszköz felkészítésére (bemártására).
Pont e helyhiányra gondolva, csakis a legszükségesebb felszerelést viszi magával közvetlen a műsor területre a legtöbb csapat, illetve olyan megoldásokkal szolgálnak, mellyel könnyen elejét vehetik a helyhiánynak.

Hestia tűztánc műsorok rendelés

Ilyen megoldások a teljesség igénye nélkül, a (z)

  • olyan kitakaró, reklámanyagnak hitt tárgy, mely eltakarja az éppen nem műsor részét képező személyzetet és felszerelést, még ha az közel is helyezkedik el a műsor fókuszához.
  • tároló eszközök, melyek díszletként is használhatóak, így a nem használt eszköz látványelemként szolgál a műsor közben. Ezzel dupla hasznot eredményezve a műsor számára.
  • Olyan folja és (kevlár)anyag, melyre ráhelyezhető a koszos és forró eszköz, a mártó terület, ahol a csöppenési folt előfordulhat.

Amennyiben ezen apróságokra nem figyel az előadó, akkor az előre megkomponált műsora sokat romlott látképpel rendelkezhet – hiszen a rendezvényért felelős személy erről nem tudhat, nem az Ő felelősségét képezi a „felkészülő terület”. Ha nem figyelmeztetik a szervezőt előre, egyetlen produkció ne forgassa fel az egész napos rendezvény menetét és fizikai elhelyezkedését

Tűz Show Facebook oldal
Más számára is biztosan hasznos lehet ez a cikk:

Legutóbbi bejegyzések